skip to Main Content
Clinic Mar-athon Sneek & Meer

Clinic Mar-athon Sneek & Meer

Al ruim 10 jaar organiseert AV Horror Sneek diverse clinics om gericht en gezamenlijk te trainen voor een loopevenement. De voorjaarsclinic 2019 is ook dit jaar gericht op de (Halve) Mar-athon rond Sneek & meer, die dit jaar voor de vijfde keer wordt georganiseerd. Bij de eerdere clinics voor de Mar-athon rond Sneek en meer mochten we vele deelnemers verwelkomen, zowel recreatief als wedstrijdgericht. Veel atleten/hardlopers hebben al meerdere keren meegedaan aan een van onze clinics. De clinic toegankelijk voor leden en niet leden van AV Horror Sneek.

De opzet van de clinic (halve) Mar-athon rond Sneek en meer 2019 is als volgt:

• Gezamenlijke baantrainingen op woensdagavond (19.15 uur) op Sportcomplex Schuttersveld;

• Gezamenlijke duurloop op zondagochtend (09.30 uur) onder begeleiding van een auto (i.v.m. verzorging onderweg). Mogelijk worden in de weken vooraf aan het evenement om te wennen aan het tijdstip op zaterdagavond om 19.00 uur gehouden. Tevens zijn er 2 of 3 reguliere andere loopevenementen opgenomen in het schema, waaronder de Ronde van Sudwest Fryslan en de Ronde van Oranjewoud;

• Fartlektraining in het Rasterhoffpark op een aantal vrijdagen welke in het schema worden opgenomen;

• Mogelijkheden en voorbeelden voor een eigen trainingsschema;

• Wekelijkse nieuwsbrief per mail (met o.a. de looproute en looptips);

• Gezelligheid en begeleiding tijdens de trainingen.

• Bij voldoende animo onder begeleiding op de maandagavonden (19:15) gezamenlijk een tempoloop te lopen.

 

De clinic (en het daarbij behorende schema) begint op zondag 24 maart 2019 met de eerste duurloop vanaf onze trainingslocatie op Sportpark Schuttersveld.

De kosten zijn € 39,- voor niet leden van AV Horror. Leden van AV Horror betalen € 10,-

Wil je deelnemen aan onze clinic dan wordt verwacht dat je (met redelijk gemak) een 10 kilometer duurloop kunt doen. Het schema is gericht op 3 of 4 trainingen in de week, waaronder de gezamenlijke duurloop en de baantraining.

Tijdens de clinicperiode wordt verwacht dat je één keer begeleiding van de groep levert door middel van een auto en chauffeur (familielid oid). Hiervoor volgt een indeling. Ruilen is uiteraard mogelijk.

Dit jaar is de clinic in eerste instantie alleen gericht op deelnemers aan de halve marathon. Bij voldoende interesse (> 10 deelnemers) worden de duurlopen ook aangeboden aan deelnemers aan de marathonafstand. Hun schema is dan gericht op langere duurlopen op de zondag. De marathonlopers zijn (in overleg) verantwoordelijk voor eigen begeleiding.

 

Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan graag een mail naar: clinics@avhorror.nl.

Inschrijven kun je via deze link.

Tot snel, met vriendelijke groet,

AVHorror clinic team

 

 

Back To Top