skip to Main Content

Over Lopen in Sneek

Lopen in Sneek is een initiatief van de atletiekvereniging Horror.
Een club met een kleine 500 leden die met recht een bloeiende vereniging mag worden genoemd. Een club midden in de gemeente Súdwest Fryslân die staat voor een breed aanbod van de atletieksport. Naast de techniektrainingen op de baan kent de club vele loopgroepen die door deskundige trainers worden begeleid. Horror heeft dan ook door de jaren heen vele goede atleten voortgebracht. Atleten die behoorden (en behoren) tot de nationale top en daar aansprekende resultaten hebben behaald.
Daarnaast telt er voor Horror ook een andere benadering; het aanbieden van de loopsport op recreatief niveau met altijd hoog in het vaandel, het beleven van veel sportplezier! Dat dit betekent dat een ieder zich ontwikkelt op zijn of haar niveau is hierbij uitgangspunt.
Daarom ook vindt de AV Horror dat het organiseren van de, op deze site te vinden, wedstrijden past bij onze cultuur. De sfeer en de laagdrempeligheid moeten zorgen voor de mooie uitstraling die onze lopen en de vereniging ons inziens hebben…

Op deze site vindt u een opsomming van de lopen in en om Sneek.
Lopen die door een enthousiaste groep mensen van atletiekvereniging Horror uit Sneek worden georganiseerd. AV Horror kent jaarlijks een groot aantal lopen waarvan u de informatie op deze website kunt vinden. Ook vindt u hier de lopen waarbij onze vereniging ondersteunend aanwezig is.

Aanleiding voor het ontwikkelen van deze website is de jubileum editie van Sneek – Bolsward – Sneek, “de klassieker van Friesland” in augustus van 2019.
Deze loop wordt voor de vijftigste keer georganiseerd!!!
Dat dit een bijzondere editie gaat worden staat wel vast. De commissie is druk bezig met de voorbereidingen.

Maar natuurlijk is Horror ook trots op al die andere loopjes. Van de Winterlopen tot de Cees Clement Cross, van de Ronde van Súdwest Fryslân tot de Schuttersveldloop. Allen zijn te vinden op deze site.

Veel plezier op deze site en hopelijk tot ziens tijdens één van onze lopen in het aankomende jaar!

Back To Top