skip to Main Content
Clubicoon En Erelid Lub Wiarda Overleden

Clubicoon en erelid Lub Wiarda overleden

Op zaterdag 4 februari is op een leeftijd van 86 jaar ons erelid Lub Wiarda overleden.

Lub werd in 2016 “gekroond” tot erelid van de club die hij “zijn clubje” noemde. Toen Lub erelid werd is hem gevraagd een stuk over zijn actieve carrière te schrijven.

Het volledige stuk is te lezen via deze link. Klik hier

Lub was oud voorzitter, organisator (o.a. van de eerste marathon van Sneek in 1976) trainer en bevlogen ambassadeur van onze vereniging. Dankzij hem zijn vele atleten van onze vereniging uitgegroeid tot nationale en soms zelfs internationale topatleten. Mede dankzij hem kreeg Horror in 1980 de beschikking over een eigen atletiekbaan.

Als trainer stond hij bekend als uiterst deskundig, fanatiek, tikkeltje eigenwijs en altijd op zoek naar de perfectie.

“Sport is een kwestie van genieten, het mooi vinden want met tegenzin haal je geen goede prestaties” was één van zijn uitspraken in een HEA-reportage van Omrop Fryslan. Wat aangaf dat naast hard werken het plezier bij hem voorop moest staan.

Met het overlijden van Lub gaan we een clubicoon missen. De prachtige verhalen en anekdotes, ook nog gedeeld tijdens ons 75 jarig jubileum waar hij samen met zijn vrouw Henny bij aanwezig was, blijven!

 

 

Er zal in besloten kring afscheid van Lub worden genomen. Leden kunnen hun condoleances achterlaten op www.deboeruitvaart.nl

Namens de leden en het bestuur van onze club wensen we Henny, Bea, Joke, Gurbe en familieleden heel veel sterkte toe.

Een prachtig filmpje over de verrichtingen van Lub (tijdens de trainingen op de “hooizolder” van de familie Zijlstra in Folsgare) vind je op:

Back To Top