skip to Main Content

De jeugd mag weer sporten!

Het zal jullie niet zijn ontgaan: vanaf 29 april mag er eindelijk weer gesport worden door de jeugd! En zoals ook op de voorpagina van de Leeuwarder Courant van 30 april te lezen is dat gelukt!

Trainerscoördinator Simone van Ligten en Francisco Oosterbaan (bestuurslid jeugdzaken) hebben er samen met onze trainers en anderen veel energie in gestoken. Zie ook dit leuke filmpje filmpje. De moeite waard om te bekijken!

Er is gelukkig weer perspectief voor de jeugd. Hopelijk geldt dit voor de volwassenen binnenkort ook. We hebben er veel zin in!

Uiteraard zijn er restricties en die zijn als volgt:

  • Kinderen tot en met 12 jaar mogen onder begeleiding buiten trainen waarbij de anderhalve meter-maatregel niet geldt.
  • Voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar geldt hetzelfde maar mét inachtneming van de anderhalve meter-maatregel.

Voor de ouders van de jeugd geldt:

  • Meld je kind aan voor elke training
  • Blijf niet op de accommodatie (kiss and ride)
  • Volg de aanwijzingen van de trainers op.

De jeugdleden en hun ouders zijn hierover al uitgebreid geïnformeerd. De informatie is hier terug te vinden op onze website én op de site van Atletiek Unie en de NOC/NSF.

Het zal duidelijk zijn dat we de regels van de bond strikt naleven. Dit betekent dat de jeugd vanaf 19 jaar nog even geduld zal moeten hebben… In elk geval tot 19 mei. Samen hardlopen wordt voor 19 plussers nog als een te groot risico gezien. En evenementen zullen in elk geval tot 1 september geen doorgang kunnen vinden.

We vragen iedereen deze regels te respecteren en hieraan medewerking te verlenen.

Tot slot

In zijn persconferentie riep premier Rutte de sportverenigingen op hun deuren te openen voor niet-leden. Wij staan daar als bestuur voor open. Maar we moeten eerst zien hoe we de trainingen voor onze eigen leden op een veilige manier kunnen organiseren. Daarna evalueren en zien hoe het verder kan.

Hou je aan de regels en blijf gezond!

Namens het bestuur en trainers van AV Horror,

Arthur Poelmann, voorzitter

 

Back To Top