skip to Main Content
Horror Atleet Rody De Wolff Veroverde De Nederlandse Seniorentitel Meerkamp

Horror atleet Rody de Wolff veroverde de Nederlandse seniorentitel meerkamp

Horror atleet Rody de Wolff veroverde op 4 februari 2019 in Apeldoorn de Nederlandse seniorentitel meerkamp!!👊🏻••
Opvallend was dat het voor hem in feite een trainingsweekeinde was.
In Omnisport vormde polsstokhoogspringen het breekpunt in de achtkamp. Waar de nummer een in de tussenstand, Rik Taam, faalde op zijn aanvangshoogte van 4.21, krikte de Sint-Niekster zijn pr van 4.58 op naar 4.71. ,,We hebben deze winter meer gedaan aan dit onderdeel en ik heb nieuwe, wat stuggere stokken gekocht. Dat betaalt zich nu uit. Op 4.81 ben ik na twee pogingen gestopt, omdat ik vermoeid was door het vele springen”, reageerde de 21-jarige atleet.
De Wolff beschouwde deze meerkamp vooral als een trainingswedstrijd. ,,Voor mij telt het outdoorseizoen. Eind april heb ik een meerkamp in Italië en half juli het EK onder 23 in Zweden, waar ik me al voor heb geplaatst. In de aanloop naar Italië gaan we nog enkele weken op trainingsstage naar Tenerife.”
Afgezien van het polsstokhoogspringen bestempelt hij zijn overige prestaties als behoorlijk. ,,Bij het hoog heb ik wat laten liggen, maar op andere onderdelen was het soms iets minder en soms iets beter dan verwacht. Natuurlijk ben ik blij dat ik de titel heb gepakt. Het is mijn tweede meerkamptitel bij de senioren. In 2017 won ik de outdoortitel.”

Back To Top