skip to Main Content
Horror Atleet Sander De Haan Pakt Zilver Bij Polshoog Op CD Indoor

Horror atleet Sander de Haan pakt zilver bij polshoog op CD indoor

Hoewel er voor de C en D junioren geen officieel NK is, wordt de CD-indoor wedstrijd in Apeldoorn al een aantal jaar gezien als een officieus NK. Uit het hele land komen de beste jeugdatleten naar deze wedstrijd toe om te kijken hoe ze zich verhouden met hun leeftijdsgenoten. Zaterdag en zondag was het dan zover en kwamen er 6 atleten van AV Horror in actie. Voor Sander de Haan uit Sneek begon de wedstrijd al ’s morgensvroeg direct met polshoog. De eerste sprongen gingen meer dan voortreffelijk en Sander haalde zonder ook maar één foutsprong 1,90m. Uiteindelijk bleef de lat steken op 2,00m en sprong hij zichzelf naar de 2e plaats! Daarna kwamen de andere atleten van Horror ook in actie en dit leverde Milou Sieperda een dik pr op met kogelstoten. Een worp van 11,56 was goed voor de finale, waar ze knap 4e werd. Later op de dag kwam ze ook nog in actie bij hoogspringen en verspringen. Waarbij ze bij hoog haar pr evenaarde op 1,50m en 4e werd. 2 bijna podiumplaatsen dus! Anthe Troost kwam in actie bij horden en bij verspringen. Bij horden haalde ze net niet de halve finale. Met 11.30 werd de 28e plaats gehaald in een sterk deelnemersveld. Bij verspringen sprong Anthe 3,95m en werd ze 27e. Voor Jara Heppener was het de 1e keer dat ze meedeed. Op hoogspringen kon ze haar pr helaas net niet evenaren en behaalde met een sprong van 1,25m een 22e plek. Daarnaast kwam Jara in actie op verspringen en kwam tot 3,82m goed voor plaats 38. Op zondag kwamen er nog een 2-tal atleten in actie. Annamarijn van Ginneken kwam als eerste in actie op de 60m horden. Ook hier weer een sterk deelnemersveld en haalde ze een pr met 10.51. Hiermee werd helaas geen halve finale gehaald. Baudien Venema is een echt sprintkanon en mocht zichzelf bewijzen op de 60m sprint. Met 8.36 plaatse ze zich met gemak voor de halve finale.  In de halve finale bleef ze echter steken op 8.52 wat een 19e plaats betekende.