skip to Main Content
Najaarsclinic AV Horror (Berenloop)

Najaarsclinic AV Horror (Berenloop)

Al ruim 10 jaar organiseert AV Horror Sneek loopclinics om gericht en gezamenlijk te trainen voor een loopevenement. De najaarsclinic 2020 is ook dit jaar gericht op de Berenloop (hele en halve marathon), gehouden op zaterdag 1 november. Deelname hieraan is uiteraard niet verplicht. De clinic is ook perfect om je conditie goed op peil te houden.

Dit is alweer de derde clinic van 2020. Bij de eerdere najaarsclinics konden we steeds rondom de 40 deelnemers verwelkomen, zowel recreatief als wedstrijdgericht. Veel atleten/hardlopers hebben al meerdere keren meegedaan aan een van onze clinics. De clinic toegankelijk voor leden en niet leden van AV Horror Sneek.

De opzet van de clinic is als volgt:
• Gezamenlijke baantrainingen op woensdagavond (alternatief vrijdagavond) (19.15u) olv Ronald de Lange op Sportcomplex Schuttersveld;
• Gezamenlijke duurloop op zondagochtend (start 09.00 uur) vanaf diverse lokaties in (de buurt van) Sneek, waarvan uit een aantrekkelijke route wordt gelopen, onder begeleiding van een auto (i.v.m. verzorging onderweg);
• Fartlektraining in het Rasterhoffpark op een aantal vrijdagen, welke in het schema worden opgenomen;
• Bij voldoende animo onder begeleiding op de maandagavonden (19:15u) gezamenlijk een herstelloop te doen vanaf de atletiekbaan.
• Een algemeen trainingsschema;
• Wekelijkse nieuwsbrief per mail (met o.a. de looproute van de gezamenlijke duurloop);
• Gezelligheid en begeleiding tijdens de trainingen.

De clinic (en het daarbij behorende schema) begint op zondag 23 augustus 2020 met de eerste duurloop vanaf onze trainingslocatie op Sportpark Schuttersveld. De kosten zijn € 39,- voor niet leden van AV Horror. Leden van AV Horror betalen € 10,-

Wil je deelnemen aan onze marathonclinic, dan wordt verwacht dat je (met redelijk gemak) een 21 kilometer duurloop of meer kunt doen. Wil je deelnemen aan onze halve marathonclinic, dan wordt verwacht dat je (met redelijk gemak) een 10 kilometer duurloop of meer kunt doen. Het schema is gericht op 3 of 4 trainingen in de week, waaronder de gezamenlijke duurloop en de baantraining.

Tijdens de clinicperiode wordt verwacht dat je één keer begeleiding van de groep levert door middel van een auto en chauffeur (jezelf. familielid oid). Hiervoor volgt een indeling. Ruilen is uiteraard mogelijk.

We maken weer een Whatsapp- groep aan om je op de hoogte te houden van de laatste info.

Tijdens de clinic gelden de actuele corona maatregelen.

Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan graag een mail naar: clinic@avhorror.nl of benader ons even persoonlijk.

Inschrijven kun je via:
https://inschrijven.nl/form/2020110123509-nl

Inschrijven voor het evenement moet je zelf doen. De Berenloop Terschelling is vol, maar mocht je interesse hebben dan is er altijd nog wel iets te regelen.

Nog even dit:
Enkele jaren terug hebben we deelgenomen aan een georganiseerde wadlooptocht naar Ameland vanaf Holwerd en uiteraard met de boot terug. Dit wil ik dit jaar ook weer organiseren. Dit is op zondag 30 augustus. Het wordt een sportieve tocht (ca. 15 km) waarbij het mogelijk is om vervolgens terug (hard) te lopen naar Nes vanaf de aankomstplaats (Het Oerd). De afstand is ca. 12km. Uiteraard mag je ook met de ophaalkar mee rijden tegen een geringe vergoeding. We eten of drinken wat in het dorp Nes om vervolgens een boot te pakken. De kosten zijn ca. 25 – 30 euro (wadlopen + boot). Deelname is niet verplicht, maar het zou leuk zijn als je mee zou gaan. Waarschijnlijk wordt op deze zondag geen georganiseerde clinic duurloop gehouden, maar kun je zelf de . Meld je hiervoor graag zo spoedig mogelijk aan door een mailtje te sturen aan johanjorritsma@outlook.com. Meer details volgen na aanmelding.

Met sportieve groet,

Namens het AV Horror clinic team,
Johan Jorritsma

Back To Top