skip to Main Content
Topmeiden Missen Finale Op ’n Haartje

Topmeiden missen finale op ’n haartje

Ze knokten ervoor als de Leeuwinnen op het WK, als Maarten in de Elfstedentocht! Onze B-meidenploeg, aangevuld met twee kanjers, streed zondag in Drachten voor een plaats in de NK-teamfinale en wat waren ze er dichtbij! Een half uur mochten we dromen van de dikke verrassing, maar op de parkeerplaats van ons restaurant in Joure kwam het laatste nieuws door… Nét niet: veertiende van de in totaal 94 teams, waarvan twaalf aan de finale mogen meedoen.

 

Maar veertiende van Nederland is natuurlijk ook een schitterende prestatie voor het achttal van AV Horror (zondag zeven in Drachten en aan de eerste ronde had Jenda meegedaan). Grote clubs als Nijmegen, Utrecht en Apeldoorn eindigden na twee meerkampdagen onder ons! Uiteindelijk kwamen we maar 178 punten te kort voor de twaalfde plaats. Beter als zondag kon het eigenlijk niet; alle meiden hebben opnieuw naar vermogen gepresteerd. In de slopende hitte werden weer enkele persoonlijke records genoteerd! Net als in Epe presenteerde AV Horror zich als de derde club van het Noorden. Eindigen achter AV Groningen en PEC Zwolle (waarvan Sarah van Beilen zondag de limiet voor het EK-jeugd hoogspringen haalde met 1,81) is geen schande!

 

In Epe haalden we twee maanden geleden ook dik 6000 punten. Het is niet helemaal te vergelijken want er werden toen enkele andere onderdelen gedaan dan zondag in het warme Drachten, waar de alom bekende Horror-tent – makkelijk op te zetten als je met z’n tienen bent, zie de foto – schaduw bood voor onze meiden, de teambegeleiding en de trainers Simone en Folkert. Maar net als in Epe (na die dag stonden we ook veertiende) werd heel constant gepresteerd. En beter zelfs! Silke wierp de discus liefst bijna zes meter verder dan in april (nu 32,70, derde plaats) en Marrit wierp de speer ook verder. Derde in Drachten met bijna 35 meter; ze staat niet voor niets eerste reserve voor het NK op dit onderdeel! Karlijn scherpte bij het speerwerpen haar persoonlijk record zelfs aan met meer dan 4 meter: 29,24!

 

Iedereen pakte de punten mee. Marije kwam weer prima tot 1,55 bij het hoogspringen en de 400 meter van Larissa mocht er ook zijn. 1.07 en dat in de brandende zon. En wat te denken van onze speciaal ingevlogen talenten? Baudien begon de dag wat aarzelend bij het verspringen, maar toen Silke daar een beste 4,81 meter neerzette voor het klassement, besloot onze Dafne Schippers uit Lollum te gaan knallen op de 100 meter. Haar eerste officiële 100 meter ooit! Baudien hield de ‘grote meiden’ geweldig bij en zette met 13,48 een p.r. en de zesde tijd neer.

 

Zo bleven we mooi in de buurt van de top-twaalf toen Tess mocht aantreden voor de 1500 meter. Op het heetst van de dag anderhalve kilometer hardlopen, ga er maar aan staan. Tess is pas dertien, maar kon gewoon met de B-kopgroep mee! Ze liep vijfde, vierde, derde en besloot er na de bel voor de slotronde nog even een sprint uit te knallen! Aangemoedigd door het hele team ging ze ook nog achter de onbereikbaar geachte nummer twee aan en dat lukte (foto)! 5.15,49 en de tweede plaats, hartstikke geweldig.

 

Dat gaf veel vertrouwen voor de laatste klus, de 4×100 estafette. Baudien als starter, dan Marije, als derde Karlijn en Larissa voor de finish. Altijd een zenuwachtig gebeuren, maar in de zinderende hitte bleven onze meiden zo koel als een McFlurry! Nergens werd een foutje gemaakt en dat leverde een mooie 54,15 seconden op. Daar kun je voor het klassement ook mee aankomen.

 

Toen begon het uploaden van de uitslagen. Spanning, spanning. Toen de tent was afgebroken stonden we elfde en toen we in de auto stapten op weg naar onze feestMaal nog steeds. Onderweg bij Beetsterzwaag nog steeds elfde en werd al stiekem over mooie speciale t-shirts gesproken. Bij Heerenveen stonden we twaalfde, het kon nog steeds… Helaas: net op het moment dat we bij de Mac de parkeerplaats opreden, werden de laatste uitslagen van een landelijke poule ingevoerd. We begonnen de dag als veertiende en eindigden de weer mooie atletiekdag als veertiende! Jammer, maar toch mogen we apetrots zijn! Super gedaan iedereen en het was ook nog eens een gezellige dag!

Back To Top