skip to Main Content
Verslag New York City Marathon 2019 Door Klaske Portena

Verslag New York City Marathon 2019 door Klaske Portena

New York City Marathon 2019

We zijn weer thuis! Na 9 dagen genieten zijn we weer thuis.Wil ik wel naar huis?

De superlatieven schieten door mijn hoofd. Prachtig, genieten, druk, geweldig, wat een ervaring, schitterend, onvoorstelbaar, een beleving, een stad die nooit slaapt. Dit is voor mij New York, wat een stad! Wat hebben we een mooie reis gehad met Rijnmond Marathonreizen. Met als hoogtepunt natuurlijk De Marathon.

Hoe moet je dit thuis uitleggen, vertellen? Ja, er stonden duizenden mensen langs de weg, ja er was vals plat, veel vals plat, ja er waren die bruggen (grrr), ja we hebben de eerste 30 kilometer met een big smile op ons gezicht gelopen, ja er waren bands, rappers, gospelkoren die ons letterlijk naar de finish hebben gezongen (want dat kunnen ze), geschreeuwd (dat kunnen ze ook) en toegejuicht. “You are amazing, don’t give up, you’re great”. Het voelde op momenten vaak of je op kop liep, of dat je de favoriet was die De Marathon wel eens zou kunnen gaan winnen. But that was just a dream ☺

Maar De Marathon was geen droom, we hebben het gedaan en iedereen heeft het gehaald! Prachtig! En dan de verhalen na afloop, mooi om te horen hoe iedereen het beleefd heeft. En wat fijn dat we Dennis en Jan zagen, dat geeft je een boost. Cees hebben we niet gespot, waar die nou weer was? Onze supporters die op het 28 km punt stonden, Angelique die ons binnenhaalde of waren we inderdaad 1ste geworden. Cees die er toch stond en weer prachtige foto’s maakte van de lopers met de medaille. Goh, wat is ie zwaar hè?! Ja, De Marathon maar ook de medaille!! Werner die ons naar de juiste bus dirigeerde…. Overal was aan gedacht, niks werd aan het toeval overgelaten!!

Het enige wat je op deze dag zelf moest doen was LOPEN. ‘s Avonds in Cheeseburger in Paradise een heerlijk diner en toen de voetjes van de vloer!! Ineens wilden die ook weer!! Wat een dag…..it was amazing. En …wat zat de reis goed in elkaar! De 2 trainingen, de uitlooptraining, de boottocht over de Hudson met als guide Gert, die ons veel, heel veel vertelde over NY. De musical Tina Turner, wat was die mooi 😃, genoten hebben we.

Het heerlijke ontbijt in Cheeseburger in Paradise, dat moet je meegemaakt hebben!! De pastaparty de avond vooraf aan De Marathon. De plek waar we logeerden, precies goed. Je pakte lijn 320 en binnen 20 minuutjes stond je in Manhattan. De bussen die voor ons klaarstonden, de foto’s die steeds werden vertoond in Cheeseburger in Paradise… Was er nou niks niet goed….NEE !! Alles was prima geregeld! Van de inschrijving in december tot de dag dat we weer landden op Schiphol. Daarom: Namens de Frisian Runners, heel heel hartelijk bedankt. Ja, deze nuchtere Friezen hebben genoten!! ‘It was a amazing trip!’

Lieve groet, Klaske Portena

 

Back To Top