skip to Main Content
Vijf Top-10 Noteringen Voor AV Horror In Nationale Warandeloop

Vijf top-10 noteringen voor AV Horror in Nationale Warandeloop

Tilburg: de veldlopers van atletiekvereniging Horror hebben zeer sterk gepresteerd tijdens de nationale Warandeloop in Tilburg, de eerste van zes nationale crossen die dit seizoen gelopen worden. De Sneker atletiekvereniging had zeven crossers aan de start. Liefst vijf van hen wisten een top-10 notering te scoren. Femke Yska deed dit bij de meisjes C2. De Nijlandse bleef slechts een paar seconden verwijderd van het podium en finishte als 5e. In deze categorie was er een sterke 10e plaats voor Tess Jaarsma.Bij de jongens C2 was Sam van der Werf weer enorm op dreef. Sam vocht zich naar de 7e plaats. Ook Vera de Vries deed weer van zich spreken. Bij de meisjes A liep ze in een internationaal veld. De Zwitserse winnares was onnavolgbaar, maar Vera bevond zich in de kopgroep hierachter. Uiteindelijk finishte ze als 8e(6e Nederlandse), zes seconden verwijderd van het erepodium. Jongere zus Suze de Vries noteerde bij de meisjes B heel verrassend een 10e plaats. Jiri Heppener debuteerde in een nationale cross bij de jongens D2. Een 15e plaats is dan van uitstekend gehalte. Peter-Jan de Jong kwam uit op het snelste nummer van het evenement; de sprintcross over 2600 meter voor senioren. De hele midden-afstandtop was aanwezig en zijn 44e plaats was daarom prima te noemen.