skip to Main Content
Yke Zoetendal Na Nationale Titel Ook Noordelijk Kampioen

Yke Zoetendal na nationale titel ook Noordelijk kampioen

Drachten: Horror-atleet Yke Zoetendal(46) rijgt momenteel de successen aaneen. Na zijn Nederlandse veldlooptitel op de cross van twee weken geleden en zijn zilveren medaille tijdens de nationale kampioenschappen 10 kilometer, greep hij in Drachten de Noord Nederlandse titel op de 10 kilometer in de categorie masters 40+. De Jouster noteerde een tijd van 33.23 minuut. In deze wedstrijd moest hij alleen senior Alwin Heijting uit Erm vijf seconden voor zich dulden. Ook clubgenoot Erik Bouma leverde een goede wedstrijd af in Drachten. De IJlster finishte als 7e bij de senioren in een tijd van 35.30 minuut. Martijn Ruis finishte als 13e. Jan Albert Veenema legde beslag op de 6e plaats in de masterklasse 40+. In de jeugdloop over 1500 meter waren er overwinningen voor de Horror-atleten Sam van der Werf en Tess Jaarsma. Voor Suze de Vries en Sietze Ketelaar was er respectievelijk een 2e en een 3e plaats weggelegd.