skip to Main Content

Cees Clement is geboren op 2 februari 1940 in de Bilt (Utrecht). In zijn vroege jeugdjaren verhuisde Cees naar Driebergen. Daar groeide hij op en koos hij uiteindelijk voor het hardlopen. In de omgeving van het ouderlijk huis kon Cees geweldig trainen. Hij vond het hardlopen zo leuk dat hij lid werd van de atletiekvereniging “Fit” in Zeist.

In 1963 wist Cees in één weekend Nederlands Kampioen te worden op zowel de 5 als 10 km; een unieke prestatie. Cees werd uiteindelijk meerdere malen opgenomen in de Nationale selectie en liep meerdere interlands. Hij wist zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokyo in 1964 maar door een vervelende blessure moest hij dit helaas aan zich voorbij laten gaan. In 1967 wist Cees de bronzen medaille te behalen tijdens het NK marathon.

De liefde zorgde er uiteindelijk voor dat hij verhuisde naar Friesland (Workum). Daar werd hij lid van AV 55 uit Heerenveen. Na enige tijd, toen hij een woning en werk had gevonden in Sneek, werd hij lid van de AV Horror. Naast verdienstelijke prestaties bij vele wedstrijden werd Cees ook trainer van de jeugd. Hij volgde diverse cursussen en werd naast jeugdtrainer ook trainer van vele wedstrijdlopers. Vele atleten hebben onder zijn leiding aansprekende prestaties behaald op nationaal niveau. Uiteindelijk werd hij trainer van de recreatiegroep. De trainingen in de zaal maar ook op de baan zijn door zeer veel (oud) leden bezocht. Na dik 40 jaar als trainer heeft Cees afscheid genomen.

Toch is hij nog vaak op de baan of elders bij trainingen of wedstrijden aanwezig.

Elke jaar in december draagt de enige cross van de vereniging zijn naam; de Cees-Clement-Cross.

Back To Top