skip to Main Content

Ernesto Andriol

Op 24 oktober 2015 overleed erelid Ernesto Andriol op 93 jarige leeftijd.
Hij was een van de medeoprichters van onze vereniging in 1947. Naar hem is sinds 1966 de Andriol beker vernoemd, voor de atleet die binnen een seizoen de meeste clubrecords heeft behaald en /of verbeterd.
Anton Poiesz was de eerste voorzitter van de club en initiatiefnemer Ernesto werd de penningmeester. Ernesto vond penningmeester stiekem geen leuke functie. ‘We vroegen haast geen contributie, maar die moest soms bij de helsdeuren weggesleept worden. En je moest vaak meerdere keren bij de mensen langs voor je het eindelijk kreeg’, zo vertelde hij. In het begin werden er geen notulen bijgehouden en wat er binnenkwam aan contributie ging er aan de andere kant weer uit voor zaal of veldhuur. Daar had je geen boekhouding voor nodig. ‘Het was echt amateuristisch, zoals Ernesto zei.
Na de oorlog was er een legerdagloop, georganiseerd door de sportinstructeurs van het leger en AV Horror liep ook mee. Gerard was de begeleider en was bij de start nog boos op Ernesto geworden, want die stond sigaretrokend aan de start. Anton kwam als 2e binnen en Ernesto als 8e of 9e. Ernesto wist nog wat voor prijs hij toen had gekregen: een asbakje.

Back To Top