skip to Main Content
ERWIN DE VRIES EN RENSKE DE VRIES GEKROOND TOT WINTERKONING EN WINTERKONINGIN

ERWIN DE VRIES EN RENSKE DE VRIES GEKROOND TOT WINTERKONING EN WINTERKONINGIN

De derde Runpoint winterloop is gewonnen door Erwin de Vries. In prachtige weersomstandigheden wist de man uit Stiens voor de derde keer op rij te winnen dit keer in zijn snelste tijd: 28.44 minuten. Op de tweede plaats finishte de uit Bolsward afkomstige Lieuwe Palstra op een kleine 3 minuten gevolgd door de eveneens Bolswarder Murk Keekstra.

Bij de dames werd de wedstrijd gewonnen door Renske de Vries; in de afgelopen weken geplaagd door het coronavirus. Ondanks dat wist zij voor de tweede keer dit seizoen te winnen in 36.14. Sofia Houwer werd wederom tweede in 39.06 en Rosalien Faber pakte de derde plaats 1 seconde achter de nummer twee.

Door de overwinning van Erwin en Renske wisten zij de totaaloverwinning op hun naam te schrijven en werden ze Winterkoning en Koningin van 2021-2022. De kronen die bij deze eer horen waren nog in het bezit van de vorige winnaars maar zullen uiteindelijk uitgereikt worden aan de nieuwe kampioenen.

De derde Runpoint Winterloop was een plezierig contrast met de in februari gehouden tweede loop. Toen kwam de regen nog met bakken uit de hemel. Nu waren de wolken verdreven door een heerlijk vroege voorjaarszon.

Uitslagen:
https://uitslagen.nl/uitslag?id=2022030623509
Foto’s gemaakt door Jolanda Siemonsma

Foto’s derde Runpoint Winterloop

Back To Top