skip to Main Content
Veel Medailles Voor AV Horror Bij Het NNK Pupillen!

Veel medailles voor AV Horror bij het NNK Pupillen!

Op zaterdag 7 september was het Noord Nederlands kampioenschap atletiek in Groningen.

Er kon gestreden worden op verschillende onderdelen, namelijk: de estafette, de meerkamp en de MiLa (600 of 1000 meter).

De dag begon wat triest met bewolking en dichte mist. Uiteindelijk klaarde het op en werd het een mooie dag. Zowel kwa weer als kwa prestaties. AV Horror was met 12 atleten, 2 trainsters en veel enthousiaste en soms ook fanatieke ouders en broers en zussen, goed vertegenwoordigd.

Bij de jongste jeugd U8 was er voor Semm Jaspers een 5e plaats in de meerkamp en een 2e plaats op de 600 meter. Met een mega PB. Kijken we een categorie hoger, was er bij de U9 een 11e plaats voor Ruben Over in de meerkamp en een knappe 3e plaats op de 600 meter. Ook hij liep een PB. Bij de U10 liep Kaylee Monsma alleen de 1000 meter, ze eindigde net naast het podium en werd 4e.

Gaan we nog een categorie hoger naar de U11, zien we 5 deelnemers. Drie meiden en twee jongens.

In de meerkamp bij de meiden was er een 20e plaats voor Linde Hadders, een 15e plaats voor Bieke Lampe en een 2e plaats voor Benthe Jaspers. Deze meiden hadden allemaal PB’s. Op de 1000 meter was er een 20e plaats voor Linde, een 17e plaats voor Bieke en een mooie 1e plaats voor Benthe Jaspers. Deze drie meiden hebben samen met Eline Stevens ook nog een 3e plaats behaald bij de Estafette in de U12. Een zeer leuke en officiële estafette ervaring die dus werd beloond met een bronzen medaille.

Dan de jongens. In de meerkamp was er voor Jelte Hagedoorn een tijd lang uitzicht op het podium. Helaas lukte het bij het kogelstoten niet helemaal en werd hij hierdoor 4e. Op de 1000 meter liep hij een mooie PB en eindigde hierdoor op de 2e plaats. Marijn ten Bloemendaal zette alleen in op de 1000 meter. Ook hij liep een mooie PB, maar eindigde net op de 4e plaats.

In de hoogste categorie pupillen U12 waren er twee meiden en twee jongens. Te beginnen bij de meiden. Allereerst de meerkamp. Een knappe 2e plaats voor Eline Stevens, zij liep haar eerste officiële wedstrijd. Clubgenootje Jaylinn Monsma pakte hier de titel met 13 punten meer dan Eline. Een 1e plaats dus voor Jaylinn! Daarnaast pakte Jaylinn ook de titel op de 1000 meter. Super! Bij de jongens deed alleen Fabio Arisci mee in de meerkamp. Hij werd 12e. Op de 1000 meter waren er echter twee deelnemers: Fabio Arisci en Jason Jaspers. Fabio werd 10e en Jason eindigde op een 3e plaats.

Een mooi totaal van 13 medailles en heel veel PB’s (personal best of terwijl persoonlijke records) in de verschillende categorieën en op de verschillende onderdelen. Allemaal toppers!