skip to Main Content

Atletiekvereniging Horror heeft al bijna tien jaar een fysiotherapeut “in dienst”. Dit is Pieter Baljet, mede-eigenaar van Fysiotherapie Heeg. Hij is geschoold in de sportrevalidatie en bezit een ruime ervaring in het onderzoeken en behandelen van atleten in diverse takken van sport.

Pieter Baljet
In het verleden was Pieter een fanatieke wedstrijdloper die aanvankelijk op de baan en later op de weg (10 kilometer tot de marathon) tot de regionale top behoorde. Behalve fysiotherapeut is hij bij AV Horror gedurende een aantal jaren trainer geweest van jeugdatleten(midden en lange afstand).
Deze functie vervult hij nog steeds bij Team Mila Fryslân (selectie van getalenteerde jeugdatleten).

Revalidatietraining
Een van de speerpunten van de behandeling door Pieter is de zogenaamde revalidatietraining. Met grote regelmaat vervolgen sporters op het   Schuttersveld het behandeltraject dat zij zijn begonnen in de fysiotherapiepraktijk in Heeg. Op het veld en op de atletiekbaan worden dan met   sportspecifieke oefeningen de puntjes op de “i” gezet. Er vindt bovendien overleg met de trainers plaats, bijvoorbeeld wanneer een training of een trainingsschema als gevolg van een blessure of andere gezondheidsproblemen moet worden aangepast.

Inloopspreekuur
Ook is er voor Horror-atleten (en deelnemers aan clinics) de mogelijkheid om gebruik te maken van het “inloopspreekuur” op woensdagavond (20.30 uur). Sporters dienen wel vooraf contact op te nemen met Pieter (voor 17.00 uur). Er vindt dan een kort gesprek en eventueel een kort onderzoek(screening) plaats. De sporter kan dan advies krijgen over training en oefeningen etc. In sommige gevallen zal hij /zij het advies krijgen om zich fysiotherapeutisch te laten behandelen of de huisarts te raadplegen.

Acute klachten en (dringende) vragen
Sporters met acute klachten of (dringende) vragen over blessures etc. kunnen op “elk moment” (dus ook in het weekend) contact opnemen met Pieter.

Zie ook: hier

Pieter Baljet
Fysiotherapie Heeg / Gezondheidscentrum Heeg
Tollewei 111
8621 CX Heeg
0515 – 443131(werk)
0515 – 425854(prive)
baljet@home.nl
www.fysiotherapieheeg.nl

pieter-baljet

Back To Top