skip to Main Content
AVHorror Trainingsclinic Van Start

AVHorror Trainingsclinic van start

Een week geleden hebben we een inventarisatie gedaan naar de interesse om een trainingsclinic te gaan houden. De belangstelling hierin is zeer groot en om deze reden hebben we de plannen verder uitgewerkt.  Achter de schermen is er flink gewerkt om de clinic weer te kunnen en mogen opstarten. We hebben van alle kanten (overheid, gemeente, atletiekuniebestuur AV Horror) nu groen licht gekregen om deze ook werkelijk te organiseren. We starten alweer op zondag 17 mei hiermee.

Het volgende hebben we in gedachte:

 • Gedurende 8 zondagen een gezamenlijke duurloop tussen de 10 en 21 kilometer (opbouwend). De eerste op zondag 17 mei. De laatste op zondag 5 juli (begin zomervakantie).
 • Starttijd: 9:30 uur. Startplaats afwisselend bijvoorbeeld vanaf sportpark Schuttersveld, Hotel van der Valk, recreatieterrein de Potten of Paviljoen Sneekermeer.
 • Iedere week keuze uit 2 afstanden: een basisafstand en voor de kilometervreters een paar kilometer extra (ca. 25% van de afstand extra). We doen dit door allemaal de gelijke ronde te laten lopen. Extra kilometers hier achteraan.
 • Er wordt gelopen in zelf samen te stellen groepen ter plekke van tussen de 3 en 8 personen. Je start in deze groep. Gaat het te snel dan mag je je natuurlijk af laten zakken naar een langzamere groep of individueel verder lopen. Iedere groep start met 2 minuten tussenpauze.
 • De laatste zondag is mogelijk een “tempoloop” over 21 kilometer (halve marathon afstand). Dit mag volgens de richtlijnen van de Atletiekunie en werken we nog verder uit.
 • Een baantraining op de vrijdagavond of woensdagavond. De voorwaarden hiervoor worden nog gecommuniceerd.
 • Je ontvangt een basis trainingsschema.
 • Iedere week een korte nieuwsbrief. Hierin ook steeds de te lopen route en de startlokatie.
 • Verzorging onderweg. Hiervoor vragen we weer vrijwilligers uit de deelnemersgroep.
 • Kosten: € 5,- voor leden, € 20,- voor niet leden.
 • Toegankelijk voor leden en niet leden van AV Horror Sneek. Niet leden worden tijdelijk lid tot aan het einde van de clinic van AV Horror Sneek.
 • Inschrijven via de link

Uiteraard hanteren we de gestelde voorwaarden van de overheid en de Atletiekunie, waarvan de 1,5 meter maatregel en hygiëne maatregelen het belangrijkste zijn. Eigenverantwoordelijkheid, rekening houden met anderen (o.a. weggebruikers) en eventueel medelopers corrigeren is hierbij het belangrijkste.

Vanwege overheidsregels zijn de kleedkamers, douches en kantine dicht. Er mag wel gebruik gemaakt worden van de toiletten. Kom dus in sportkleding.

Het protocol “verantwoorde atletieksport” van de Atletiekunie is van toepassing. Kijk hiervoor op de volgende link

Wanneer er aanvullende voorwaarden, regels komen dan wordt dit via de mail verteld. Ook maken we een Whattsapp groep aan waar je je voor kunt aanmelden.

De inschrijving is geopend. Klik hiervoor op de volgende link

Wij hebben er zin in!

Als je aanvullende vragen hebt kun je ons altijd mailen via clinic@avhorror.nl

Met sportieve groet,
Johan Jorritsma, Bas de Best, Yke Schouwstra & Uilke Schotanu

Back To Top