skip to Main Content
B-toppers Schitteren In Teamverband!

B-toppers schitteren in teamverband!

B-toppers schitteren in teamverband!

Tja, wat moesten ze ervan verwachten, de B-baanatletes, van de eerste competitiewedstrijd? Een plekje bij de beste 25 van Nederland zou al mooi zijn; misschien bij de eerste 20 en wellicht een paar persoonlijke records. Nou, geachte Horror-leden en andere fans, let op: na de eerste ronde staat het B-team veertiende van Nederland!

Wat hadden we een prachtige dag in Epe, waar zich veertien clubs verzamelden voor de eerste strijd om de punten. Die strijd voerde langs elf onderdelen. Ondertussen kwamen in totaal, verspreid over het land, ruim 90 teams in actie en dat maakt de veertiende plaats nóg fraaier! Zo’n klein ploegje, wat een mooie verrassing. We durven nog nergens aan te denken, maar weet u: er plaatsen zich na twee rondes twaalf teams voor de NK-finale en dan staan we er nu toch mooi dicht bij!

Op de schitterend gelegen Gelderse baan startten we meteen best. Marije Brouwer haalde op het lastige (en niet vaak beoefende) onderdeel polshoog direct de aanvangshoogte. Dát was de doelstelling, want dan heb je meteen een mooi plukje punten op papier. Dit onderdeel werd in Epe slechts door zeven clubs gedaan. Marije had de smaak te pakken en haalde ook nog eens de 1,90 meter, een clubrecord voor C-meisjes! Waar een goeie training met de ‘ingehuurde’ Dennis Veenker al niet goed voor is geweest!

Vrijwel tegelijkertijd startten Silke van der Zwaag en Marrit Oosterbaan op de 100 meter horden. Ook een lastig onderdeel om mee te beginnen en het is mooi dat je er twee meiden op kunt inzetten. Silke en Marrit deden het keurig – zoals we de hele dag gewoon mooi constant presteerden. Die lijn werd doorgetrokken bij het hinkstapspringen, waar Larissa Wubbolts haar persoonlijk- én clubrecord opschroefde naar 9,96 meter! Karlijn van der Meeren haalde deze afstand bijna met de kogel en Silke wierp de discus eveneens naar een zeer acceptabele dikke 26 meter. Het mag nog even gezegd worden: met Silke hebben we de nummer vijf van Nederland op dit onderdeel in huis!

Daarna liet Jenda de Boer haar klasse zien. Jenda deed graag mee voor de 800 meter, waar een mooi stapeltje punten mee verdiend kan worden. Deze Nijlandse topper ‘knalde’ naar een puike 2,21 minuut. Dat inspireerde Marrit en Marije! Marrit bleef met 34,96 meter bij het speerwerpen slechts 6 centimeter onder haar p.r. en Marije zweefde op fraaie wijze naar 1,55 meter bij het hoogspringen. Hóppa, weer een berg punten.

Toen keek iemand naar de landelijke tussenstand. We konden het bijna niet geloven: bij de beste vijftien! We knalden door, via de 100 meter met Jenda en Larissa en daarna met Karlijn en Silke op de 200. Opnieuw degelijke resultaten, waarmee je in een teamwedstrijd lekker meedoet.

Als slotstuk maakten we (meegereisde supporters: bedankt!) ons op voor de 4×100 meter estafette. Altijd lastig. Vraag dat maar aan enkele ‘grote’ clubs. Die raakten in tranen toen het stokje onderweg op de grond viel… Diskwalificatie en dus 0 punten. Ons Horror-kwartet Marije, Karlijn, Marrit en Larissa hield het hoofd koel en zette een fraaie score neer, in de 54 seconden.

Klus geklaard! Toen allemaal snel naar de telefoons, kijken naar de landelijke scores. Eén voor één druppelden ze binnen en uiteindelijk waren ze er allemaal. En toen stonden en staan we vertiende! Prachtig, iedereen blij en trots en de beloofde ‘winstpremie’ van de ploegleiding was dikverdiend! Die werd genuttigd bij die gele M, want ja: onze meiden zijn gek op atletiek, hebben binnen het team een topsfeer, maar zetten ook graag hun tanden in een burgertje! Het was ze gegund!

De volgende ronde is eind juni. Dank aan alle trainers die, onder soms lastige omstandigheden, het beste voor iedereen proberen te bereiken. De meiden verdienen schouderklopjes voor hun inzet en positiviteit! We gaan vol vertrouwen opnieuw een ongetwijfeld mooi weekeinde tegemoet met de Horror de Ademloze-meerkamp op onze eigen baan! Komt allen, meer dan 200 deelnemers!

Back To Top