skip to Main Content
Schitterend Weekeinde Op De Horror-baan!

Schitterend weekeinde op de Horror-baan!

Koud? Kom op, extra jas aan! Regen? Welke regen! Wind? Há, ook veel zon!! Mensen: geen spatje gezeur over de Horror de Ademloze Meerkamp van dit weekeinde. Het was een schitterend geslaagd evenement met baanatletiek van de bovenste plank!

Dat we dit als vereniging durven te organiseren, is een enorm compliment waard. Wat kun je wat moois bereiken als tientallen mensen er de schouders onder zetten en er wordt gedacht in oplossingen en mogelijkheden, in plaats van denken aan problemen en gedoe! Natuurlijk: er is altijd vraag naar vrijwilligers, maar van de Horror-leden die dit weekeinde hebben meegeholpen, weet ik zeker dat ze er de volgende keer weer bij zijn! Iedereen was enthousiast en hoe meer mensen willen helpen, hoe korter de inzet-per-uur van iedereen!

De Baan Wedstrijd Commissie (BWC) heeft werkelijk een topprestatie geleverd. Als de meerkamp om 10 uur begon, was er al drie uur eerder activiteit op de baan! En we gingen door tot ver na acht uur ’s avonds! Werkelijk om een diepe buiging voor te maken. Dat deden ook vele atleten; sommige prijswinnaars wensten dat tijdens de prijsuitreiking ook te benadrukken! Goed te horen; dat is de doping die je in een lang weekeinde wel kunt gebruiken.

Natuurlijk werd er ook gesport! Op de AV Horror-baan kwamen uiteindelijk zo’n 200 atleten in actie voor de meerkamp en ook nog tientallen voor individuele nummers, waarbij zelfs een clubrecord werd verbroken. Ook de Race-runners waren van de partij en werden flink aangemoedigd. Er deden atleten mee uit het gehele land, van in totaal liefst 45 verenigingen!

Namens AV Horror deden 21 helden en heldinnen mee aan de meerkamp. Ook zij hadden het lastig door de kou, de regen en zeker ook de wind. Tijdens het hordenlopen en de sprint hadden ze wind tegen en tijdens het verspringen en het speerwerpen hadden ze voor de wind. Dat valt niet mee. Ook de polshoogmannen hadden het lastig met de omstandigheden, maar iedereen sloeg zich er goed doorheen.

We hadden als AV Horror zelfs een atlete op het podium en dat terwijl de nationale concurrentie loodzwaar was. Bij de meisjes-junioren C1 bereikte Welmoed van der Windt de zilveren medaille (zie foto)! Prachtig gedaan. Voor alle uitslagen kun je terecht op www.atletiek.nu .

Na twee dagen topsport van nabij te hebben meegemaakt, kun je niets anders zeggen dat AV Horror trots mag zijn op wat er weer is neergezet. En wat gebeurt er ‘achter de schermen’ enorm veel om alles goed te laten verlopen! En hoe soepel alles kan draaien – ondanks dat door een windvlaag op zaterdag de finish-camera tegen de grond klapte en ermee ophield. Velen dachten mee en dan kan het gebeuren dat anderhalf uur later alles gewoon weer is bijgewerkt!

Op naar de volgende klus op onze mooie baan!

Groet,

Peter van der Meeren

Back To Top