Lopersavond Onder Warme Omstandigheden Zeer Geslaagd.

Lopersavond onder warme omstandigheden zeer geslaagd.

Een nieuw record, niet als het gaat om de tijden, maar wel in temperatuur op dinsdag 15 september. Op een prachtige na-zomerse avond werd er op onze eigen atletiekbaan een 800 en een 5000 meter gelopen door in totaal 27 atleten.

Voor de 800 meter waren het ideale omstandigheden, geen wind en een zeer aangename temperatuur. Het werd een leuke strijd tussen Jiri, Twan, Suze en Wim. Het tempo werd 700 meter lang gemaakt door Suze waarna Jiri en Twan er op het laatste rechte stuk nog om heen kwamen. De winnende tijd van Jiri was 2:25,31

Een kwartier later was het de beurt aan de 5 kilometer lopers. Het waren dezelfde omstandigheden maar voor het lopen van een 5 km voor velen net iets te warm. Wilko, Ylan en Sieb liepen de eerste ronde samen maar al snel viel dit groepje uit elkaar en liep een ieder zijn eigen race. Het plan van Wilko was om elke ronde in 80 seconden door te komen om uiteindelijk in 16.40 te kunnen finishen. Helaas moest hij dit schema laten varen maar toch werd deze “Trainings-wedstrijd” afgerond in een keurige 16:56.

De belangstelling voor deze wedstrijd was dik in orde en de trainers Pieter Baljet en Jan Boonstra keken er met een goed gevoel naar terug. Weer een mooie wedstrijdprikkel.