skip to Main Content
MARRIT OOSTERBAAN WINT JACOB ODEN BOKAAL

MARRIT OOSTERBAAN WINT JACOB ODEN BOKAAL

De Jacob Odenbokaal?
Jacob Oden was niet alleen een gedreven atleet, maar daarnaast ook een gedreven trainer. Hij gaf vele jaren training bij AV Horror, aanvankelijk aan de pupillen en later aan de junioren. Jacob had tijdens deze trainingen altijd oog voor alle atleten, ongeacht hun nivo.
Jacob overleed in juni 2013 op de veel te jonge leeftijd van 53 jaar. Aan het einde van zijn leven is deze wisselbokaal ter ere van hem in het leven geroepen. Jacob kon toen nog zelf bepalen voor welke prestatie deze bokaal ieder jaar uitgereikt zou gaan worden. Hij wilde graag dat de Jacob Oden Bokaal naar de atleet zou gaan die de grootste ontwikkeling binnen een jaar had doorgemaakt of een atleet met een bijzondere prestatie.
Met als grootste doel deze atleet een steun in de rug te geven.

Bij de nominatie van een atleet gaat het niet om iemand die al meerdere malen wint en vaak in de top van wedstrijden eindigt. Het gaat juist om de atleten die hard trainen en vaak (net) buiten te top vallen. Een atleet die het verdient om in het zonnetje gezet te worden en een stimulans krijgt om door te groeien naar de (eigen) top!

In dit vreemde sport jaar heeft de familie Oden ervoor gekozen om niet zozeer naar prestaties te kijken, maar gevraagd om atleten te nomineren die altijd positief in de trainingsgroep aanwezig zijn en daarnaast ook actief zijn binnen de vereniging, bv als jeugdtrainer.

Uit de 3 nominaties die door onze hoofdtrainers zijn voorgedragen heeft de familie Oden beslist dat Marrit Oosterbaan het dit jaar verdient om de Jacob Oden bokaal te ontvangen.

Normaal gesproken wordt de bokaal altijd uitgereikt op onze nieuwjaarsreceptie, maar is dit jaar tijdens een training overhandigd aan Marrit.

Marrit, van harte gefeliciteerd met deze bokaal!

Back To Top