skip to Main Content
Nieuwsbrief September 2023

Nieuwsbrief september 2023

Vanuit het bestuur:

De schoolvakantie is bijna weer voorbij. Toch gaan veel zaken tijdens de vakantie gewoon door en dit is ook goed voor een vereniging waarvan we wel mogen zeggen dat we goede stappen vooruit aan het zetten zijn, maar we zijn er nog niet helemaal. Wij willen dan ook als bestuur even een update geven van de dingen waar we mee bezig zijn en die spelen binnen deze mooie vereniging.

Velen van jullie weten nog de afgelopen ALV, een vergadering die grotendeels in het teken leek te staan van te weinig handjes, maar ook in het teken stond van presenteren van wat we wel al binnen onze vereniging hebben, een heel aantal mooie commissies. Allemaal met verschillende doelen en energieke, hardwerkende mensen voor AV Horror. Het is goed om te kunnen melden dat we in het traject zitten van de Rabobank club ondersteuning, even iemand die van buitenaf meekijkt en kritische vragen stelt en ons wil helpen bij de vraagstukken die er hier en daar zijn en het vinden van de juiste structuur. In afwachting van deze ontwikkeling gaat het bestuur voorlopig zo door. De tussentijdse vergadering waarover eerder gesproken is, vervalt.

Er is hier en daar ook al positief gehoor gegeven aan een steentje bijdragen. We hebben afscheid genomen van Roelof, maar we kunnen ook melden dat Maria hulp heeft gekregen voor wat betreft het voorzitterschap. Zij kan een beroep doen op Durk Douma, die op de achtergrond af en toe dingen voor de club kan regelen. Ook is er een gedeeld bestuurslid bijgekomen in de persoon van vader en dochter en dan heb ik het over Freerk en Tess Jaarsma, ze voeren samen de taak van bestuurslid uit. Wat ook een mooie, creatieve oplossing! We zijn blij met jullie. Nu zou een nieuwe secretaris nog wel handig zijn, hieronder even een korte vacature om een goed beeld te geven van hoe zo’n functie er uitziet:

Trainers:

We hebben kunnen lezen op de website dat jeugdtrainers Fimme Busman en Marrit Oosterbaan er een trainersopleiding bij hebben gehaald, namelijk de: BBAT 3. Nogmaals van harte gefeliciteerd beide! Naast dat zij steeds ervarener worden biedt dit ook weer mogelijkheden om nieuwe mensen op te leiden. Over opleiden gesproken, we hebben als bestuur al vaak vraag gehad naar een nieuwe Mila groep. We kunnen dan ook melden dat er vanaf 4 september de mogelijkheid is om je bij de nieuwe Mila groep te voegen en wel op maandagavond van 19:00 – 20:00 uur. Martijn Ruis is bereid gevonden om deze groep op zich te nemen, hij was al assistent trainer bij de jeugd en wij zijn super blij dat hij dit avontuur aangaat. Naast de MiLa is er ook gewoon de mogelijkheid om aan de reguliere training mee te doen. De MiLa training is voor kinderen die in groep 8 zitten of ouder zijn.

Waar nieuwe mensen komen, is het af en toe ook tijd om mensen uit te zwaaien. Wij bedanken dan ook Jan Boonstra, Hij is 5 jaar lang trainer geweest van de loopgroep op dinsdag en donderdagavond. Een zeer gewaardeerde trainer, die ook altijd mee wilde denken en af en toe eens een berichtje stuurde met namen. Je hebt zelfs meegedacht in de opvolging. We gaan je missen Jan en hopen eigenlijk dat je toch nog op welke manier dan ook een beetje betrokken blijft. Yke Schouwstra zal per 5 september de dinsdagtrainingen verzorgen. Super!

Cursussen:

Afgelopen ledenvergadering is het onderwerp jureren en jurycursus ook even kort aanbod geweest. Er gingen hier en daar wel wat handen omhoog van mensen die al in het bezit zijn van een jurycursus. Ik kan hier helaas niet veel van terugvinden in Sportlink. Voor het compleet maken van de administratie zou ik het fijn vinden dat de mensen met al een jurycursus in het bezit mij dit even mailen. Bij de jeugd wordt dit ook steeds belangrijker, het hebben van jurypapieren. Met name bij de oudere jeugd. Sowieso is het goed om wat meer kennis te hebben van datgene wat jezelf beoefend of wellicht één van je kinderen. Wij hebben in verschillende apps al gelobbyd naar de interesse hiervoor en hier werd vanuit jullie positief gehoor aangegeven. Wij denken als bestuur dan ook dat het goed is om een jurycursus tevens opfriscursus aan te bieden aangezien er de afgelopen jaren toch wel wat dingen zijn veranderd. U vraagt zich vast af wat dit dan inhoud. Het gaat om vier cursusavonden van ongeveer 2,5 uur. Een stukje theorie en vervolgens een stukje praktijk op de baan. Daarnaast en ter voorbereiding op deze avonden wordt er in totaal een 4-6 uren zelfstudie verwacht in de vorm van een hele toegankelijke e-learning. Kijk gauw in de agenda en meld je aan! Mocht je nog geen lid zijn van AV Horror, regelen we dat kosteloos voor je. Dit is namelijk een vereiste voor deelname. Voor vragen stuur even een mailtje naar ledenadministratie@avhorror.nl

Vanuit de Weg-wedstrijd-commissie

Er staan weer mooie hardloop-activiteiten op de kalender. De wwc is druk bezig met de voorbereidingen hiervan…

Op woensdagavond 6 september is de Schuttersveldloop. Er is dan geen training omdat we iedereen aan de start verwachten voor 2,65 5,3 7,95 of 10,6 km. (1 tot 4 ronden) Deze gemoedelijke trainingsloop is bij uitstek geschikt om te checken hoe je er na de vakantie voor staat! Voor iedere deelnemer ligt er een heerlijk suikerbrood klaar! Graag inschrijven op inschrijven.nl (op de avond zelf tot een kwartier voor start. (Kosten dan €6,-)

Dan organiseren we op zondag 8 oktober wel een heel bijzondere activiteit. Tijdens de clubkampioenschappen organiseert de wwc de allereerste Run-bike-fun! Na de 0-editie zijn we enthousiast geworden en organiseren we deze estafetteloop voor teams leden en niet leden! Teams mogen bestaan uit 2, 3 of 4 deelnemers. Per team mag je één fiets minder meenemen dan het aantal deelnemers. (Dus bijvoorbeeld 4 deelnemers, 3 fietsen) Er kan gekozen worden uit twee verschillende afstanden. Onderweg wordt er gezorgd voor verschillende verzorgingsposten waar diverse versnaperingen zijn te nuttigen. Kortom, lekker sporten en met name veel plezier! Na afloop is er een gezellig samenzijn met een hapje en drankje. Zo kun je je eigen hamburger bakken en een drankje bestellen… Dit wil je niet missen!!! (Kosten €7,50 pp)

Houd lopeninsneek.nl in de gaten voor meer info! Inschrijving alleen via inschrijven.nl  Zegt het voort!!!

 

Vooruitblik/agenda:

 • 2/9 t/m 3/9        Nationale C spelen (Amsterdam)
 • 3/9         Slach om Reahûs
 • 6/9        Trainingswedstrijd junioren (eigen baan)
 • 6/9        Schuttersveldloop
 • 10/9      Nationale D spelen (Amsterdam)
 • 16/9       4e Athletics Champs  (Heerenveen)
 • 23/9      Noord Nederlandse kampioenschap pupillen (Stadskanaal)

 

 • 08/10   Clubkampioenschappen pupillen/junioren en framerunners + RUN-BIKE-FUN (eigen baan) 
 • 09/10     Cursusavond 1 Jury Algemeen 19:00 – 21:30 uur (eigen baan)
 • 15/10   Werpdriekamp junioren (Steenwijk)
 • 16/10     Cursusavond 2 Jury Algemeen 19:00 – 21:30 uur (eigen baan)
 • 30/10     Cursusavond 3 jury Algemeen 19:00 – 21:30 uur (eigen baan)

 

 • 06/11     Cursusavond 4 Jury Algemeen 19:00 – 21:30 uur (eigen baan)

 

 • 03/12       Winterloop
 • 10/12        Cees Clement trail

 

 • 07/01       Winterloop
 • 04/02      Winterloop
 • 03/03      Winterloop

Zien we je tijdens één van deze mooie activiteiten?

Nieuwsbrief downloaden? Nieuwsbrief september 2023

 

 

 

Back To Top